۱۳۹۹ خرداد ۲۲, پنجشنبه

کلید تک پل دوپل

 كلید های برق انواع مختلفی دارند. در زیر به معرفی آنها و همچنین شماتیك آنها می پردازیم. دوستان اگر با تعاریف و نقشه ها مشكلی دارید در قسمت نظرها اعلام كنید.

 

كلید تبدیل : از این نوع كلیدها جهت قطع و وصل یك مدار از دو نقطه استفاده می شود. طریقه سیم كشی این نوع از كلیدها را در تصویر زیر ملاحظه می نمائید:

توضیحات : دقت كنید كه در هر مدار تبدیل از دو كلید تبدیل استفاده می شود. دو سیم كه با رنگ نارنجی در تصویر فوق مشخص شده اند ,  به كنتاكت های غیر مشترك دو كلید وصل می شوند. فاز اصلی كه از جعبه فیوز می آید  به كنتاكت مشترك كلید اول وصل می شود و در نهایت سیم برگشتی كه از لامپ باز می گردد به كنتاكت مشترك كلید دوم وصل می شود. سیم نول هم به صورت مستقیم از لامپ به شبكه نول ها متصل می گردد. 

 

 

 

* توجه : محل های اتصال با نقاط سبز رنگ مشخص شده اند

 

 

 

 

كلید تك پل: كلیدی است كه برای قطع و وصل یك مدار از یك نقطه به كار می رود. شمای مداری این كلید را می توانید در پست تعریف كلیدها ملاحظه كنید.

 

 

 

 

 

كلید دو پل:از این كلیدها برای قطع و وصل دو مدار از یك نقطه استفاده می شوند. در تصویر زیر شمای مداری این كلیدها را مشاهده می نمایید:

 

* توجه : علائمی كه روی نقشه ها ملاحظه می كنید همان علائم استفاده شده در نقشه كشی برق ساختمان می باشد.

 

 

 

 

 

 

 

 

از این کلید در جاهایی استفاده می شود که بخواهند یک یا چند لامپ از چند نقطه (بیش از دو نقطه) روشن و خاموش کنند. برای این کار ، باید در ابتدا و انتهای مدار یک کلید تبدیل و بین آنها یک یا چند کلید صلیبی قرار داد. نقشه زیر موضوع را روشنتر خواهد كرد:

 

توضیحات : از دو پیچ کلید صلیبی به دو سر یک کلید تبدیل و از دو پیچ دیگر به کلید تبدیل بعدی وصل می کنیم. معمولا دو پیچ کلید صلیبی را برای ورودی و دو پیچ دیگر را برای خروجی در نظر می گیرند که در هیچ شرایطی این پیچها به هم ارتباط نداشته باشند. این دو پیچ را می توان بوسیله یک اهم متر تشخیص داد. سپس یک مشترک کلید تبدیل را به فاز و از مشترک کلید تبدیل بعدی به لامپ وصل می کنیم. 

 

 

 

 

 دیمر وسیله ای است که توسط آن می توان شدت نور لامپ را کم یا زیاد کرد. دیمر معمولا در سالن های نمایش مورد استفاده قرار می گیرد. 

 

در این وسیله از یک جزء الکترونیکی به نام ترایاک استفاده شده است . در واقع ترایاک مانع عبور قسمتی از موج متناوب ولتاژ ورودی می شود.معمولاً دیمر به صورت سری با مصرف کننده قرار می گیرد و ولتاژ ورودی را کنترل می کند. دیمر معمولا در چراغ مطالعه، لامپ اتاق، سالن های نمایش و هویه مورد استفاده قرار می گیرد.دیمر از نظر ظاهری شبیه به یک کلید معمولی است که دارای دو ترمینال خروجی است .

 

 

 

* توجه : از لامپ های كم مصرف نمی توان جهت مدار دیمر استفاده كرد.

 

 

 

طریقه اتصال دیمر:  

ابتدا سیم فاز به ترمینالی که فیوز داخل دیمر پشت آن قرار دارد، وصل می شود. سپس از ترمینال دیگر دیمر سیم برگشت فاز به سرپیچ لامپ می رود.  سیم نول نیز مستقیما به سرپیچ وصل می شود.

با استفاده از دیمر، مصرف انرژی الکتریکی به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش می یابد و در مصرف انرژی صرفه جویی می شود.

 

نقشه این كلید همانند كلید تك پل می باشد. 

 

 

 روش سیم کشی زنگ ها مانند مدار روشنایی می باشد. شستی زنگ مانند کلید تک پل عمل می کند با این تفاوت که پس از هر بار فشرده شدن دوباره به حالت اول باز می گردد که این عمل به وسیله ی یک فنر که در زیر شستی تعبیه شده است انجام می شود. یک سیم فاز به شستی (سیم قرمز) و یک سیم هم ( اصطلاحا می گویند سیم برگشتی ) از شستی به زنگ کشید می شود( سیم نارنجی) و در نهایت یک سیم نول مستقیما به زنگ متصل می شود. 

 

* دو تصویری که در انتهای نقشه مشاهده می کنید علائم مربوط به زنگ و شستی زنگ در نقشه های برق می باشند.

 

هیچ نظری موجود نیست:

فلوتر چیست؟

فلوتر چیست؟ فلوتر در لغت به معنای شناور است، در کل به هر جسم شناوری می توان نام فلوتر Floater را داد. در صنعت و مبحث ابزار دقیق فلوتر به قسم...